Kes tahavad toidule teravust lisada, naudivad heal meelel kanget sinepit. Naisteleht selgitab, mis sinep on ja millest see koosneb.
Mis on sinep?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terava maitsega pasta põhikoostises olevat sinepipulbrit tehakse valge sinepi seemnetest. Sinepiseemned koosnevad kolmandiku ulatuses rasvasest õlist, need sisaldavad ka valku ning glükosiidi, sinalbiini ja mürosiini, mis annavadki sinepile omapärase terava maitse.
Kas teadsid, et sinep ergutab ainevahetust? See parandab maomahlade ja sülje eritumist, ergutab söögiisu ja mõõduka tarbimise korral kergendab seedimist. Lisaks aktiveerib sinep ka vereringet ja parandab suukoopapõletikke.
Kuigi võiks oletada, et kange sinep toob kehasse kuumatunde, on sel Hiina meditsiini järgi hoopis jahutav toime. Samasugust jahutavat mõju avaldavad organismile ka näiteks tšilli ja küüslauk.