Uue rahvuskööke tutvustava raamatusarja esimene lapsuke on «Vene köök», kus heidetakse põgus pilk Vene köögile üldse ja Eesti mainekad kokad Roman Zaštšerinski ja Igor Andrejev õpetavad oma vanaema Maria Zaštšerinski retseptide järgi slaavi köögi paremaid palu vaaritama.
Avalöök rahvusköökide raamatusarjale
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ja mitte ainult pelmeene ja borši, vaid ka oblikasuppi kanalihaga, lambaraguud, lõhekulebjakat, magusat rummibaabat või ka pihlakanapsi. Pealekauba reedab vanaema Maria oma vähesoolaste kurkide ja marineeritud seente purgistamise õpetuse.
Katsetada võiks ka maksa-kirsipirukaid – vähemasti need ahjukuumad pirukad, mida autorid raamatu esitlusel Romani kohvikus Moon pakkusid, viisid vaat et keele alla.