Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Speltanisujahupasta Bologna kastme ja brokoli-herneseguga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Speltanisujahupasta Bologna kastme ja brokoli-herneseguga
Speltanisujahupasta Bologna kastme ja brokoli-herneseguga Foto: Sony Entertainment Televison

«Minu köök on parim» 4. hooajas valmistasid võistlejad pastat speltanisujahust ning tegid selle kõrvale Bologna kastet.

Valmistamisaeg: 1h 30 min                                                  

Küpsetusaeg: 1h                   

Portsjonid: 4

Vaja läheb:

Pasta:

300 g valget speltanisujahu

2 tl soola

3 muna

2 tl oliiviõli

Bologna kaste:

1 sl oliiviõli

2 šalottsibulat, hakitud

3 küüslauguküünt, purustatud

500 g lahjat veisehakkliha

4 tomatit, hakitud

400 g konservi purustatud tomateid

1 punt basiilikut, lehed nopitud

Brokoli- ja hernesegu:

200 g brokoliõisikuid

200 g külmutatud herneid

3 sl hakitud peterselli

1 sl sidrunimahla

2 tl oliiviõli

Valmistamine:

1.      Pasta valmistamiseks sega jahu ja sool puhta köögipinna peal. Moodusta keskele auk, lisa munad ja õli. Sega kergelt kahvliga, lisades samal ajal äärte poole jahu, kuni segu on paks. Kui tainas on liiga kleepuv, lisa veel jahu; kui tainas on liiga kuiv, lisa vett. Õige tekstuuri oled saavutanud siis, kui pöial jääb taina sisse vajutades puhtaks.

2.      Mudi tainast veel 5 minutit või kuni tekstuur on ühtlane ja elastne ning jäta kile alla pooleks tunniks seisma. Seejärel jaga kogus 4 võrdseks osaks. Säti pastamasin kõige laiema vahe peale, suru tainas läbi masina ning korda tegevust. Iga korra juures muuda masina vahet 1 suuruse võrra õhemaks, kuni jõuad 2 mm vaheni. Pasta lõikamiseks suru tainas läbi masina fettucini laiuse.

3.      Bologna kastme valmistamiseks kuumuta õli paksupõhjalises pannis. Lisa šalottsibulad ja küüslauk ning kuumuta, kuni nad muutuvad pehmeks. Eemalda ja pane kõrvale. Nüüd pane pannile veisehakkliha, tõsta kuumust ning küpseta, kuni muutub pruunikaks. Lisa värsked tomatid ja sibul ning tõsta keema. Lase podiseda, kuni vedelik on veidi vähenenud ning kaste juba paks. Sega sisse basiilik. Maitsesta.

4.      Brokoli-hernesegu valmistamiseks keeda brokoli soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lisa herned mõni minut enne valmimist. Kurna. Lisa petersell, sidrunimahl ja õli. Sega ja maitsesta.

5.      Keeda pastat soolaga maitsestatud vees. Kurna.

6.      Sega pasta Bologna kastme ja juurviljaseguga. Serveeri.

Nippe:

·         Bologna kaste maitseb veel paremini, kui see on valmistatud päev varem. Hoia seda näiteks kaetuna külmkapis.

·         Brokoli-hernesegu sobib suurepäraselt ka pearoa juurde, näiteks kõrvalroana grillitud kala või kanaga.

·         Speltanisujahu leiad toidupoe terviselettidelt.

Tagasi üles