Grillfest haarab esmakordselt kõik maakonnad

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Esimest korda Eesti lihaküpsetamise ajaloos toimuvad Grillfesti grillimisvõistlused kõikides Eesti maakondades, kulmineerudes suure üleriigilise lõppvõistlusega.


Kokku võistleb 15 maakonnas ja suurel lõppvõistlusel kuni 400 võistkonda ja 4000 grillihuvilist inimest. Grillimise maakondlikele meistrivõistlustele registreerimine algab homme, teatas MTÜ Eesti Grilliliit.

Võistlussari algab juba 20. märtsil kevadpealinna pidustuste raames toimuva Järvamaa võistlusega Türil. Võistlushooaeg lõpeb samuti Türil, 12. juunil läbiviidava üleriigilise lõppvõistlusega, kus kohtuvad maakondlikud võistlused võitnud võistkonnad.

Vaid Hiiu- ja Saaremaa võistlused peetakse juulis, nende võitjad osalevad lõppvõistlusel Türil 2011. aastal 11. juunil.

Maakondlikel võistlustel võisteldakse kahes voorus - maitsestamata searibi grillimises ja fantaasiaroa valmistamises. Fantaasiavoorus parima esitluse teinud võistkond pälvib eripreemia. Võistlustöid hindavad Eesti Grilliliidu kohtunikud.

Võistlustel osalemine on võistkondadele tasuta, samuti on sissepääs publikule tasuta. Igal maakondlikul võistlusel osaleb selle maakonna omavalitsustega võrdne arv võistkondi.

Võistlussarja korraldaja Auris Rätsepa sõnul on grillimise võistlustele osalema oodatud kõik, kellel toiduvalmistamise vastu huvi on ja kes soovivad oma oskusi teistega võrrelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles