Pimeda õhtu magusapatt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merrit Kiho

Nüüd, kui rannahooaeg möödas, võib küpsetada MerMeri kodurestorani perenaise Merrit Kiho šokolaadikooki. See on kaloripomm, kuid maitseb suurepäraselt.

Alljärgnev kook on nii ütlemata rammus ja nii patuselt hea, et seda tohib tõepoolest vaid pimedatel sügisõhtutel küünlavalgel süüa. Seda lootuses, et leegihämaruses ei märka kalorite teed sinuni. Aga kui oled nii lahke, et jagad maiust vähemalt üheksa sõbraga, siis vist ei peagi tuld ära kustutama. Igaüks saab pisikese, ent suurepärase suutäie.

Martsipani-šokolaadikook

•    300 g martsipanimassi (nt Kalev)

•    3 muna

•    1 dl kreeka pähkleid (üsna peeneks purustatud)

•    100 g tumedat šokolaadi

Kaunistuseks:

•    100 g šokolaadi

•    kuivatatud rukkililli

Riivi martsipanimass jämeda riiviga, sega sisse munad ja kreeka pähklid. Sulata šokolaad vesivannil nõus, lase veidi jahtuda ja sega tainasse. Vala tainas võiga määritud lahtikäivasse küpsetusvormi (ca 24 cm läbimõõduga) ja küpseta 175-kraadises ahjus u  pool tundi.

Lase koogil jahtuda, kaunista vesivannis sulatatud šokolaadi ja rukkililledega. Ja vaata ka, mida kirjutab meie abikelner, koer Hummer: http://abikelnerhummer.blogspot.com/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles