Uus

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Igihaljas retseptivaramu uues kuues.


Ilmselt on Eestis vähe kodusid, kus poleks meie kodukultuuri omaaegse edendaja Salme Masso kokaraamatutest järge ajades süüa tehtud. Igatahes tabab neid, kes praegugi narmendavaks lapatud nõukaaegseid retseptikogumikke tarvitavad, armas äratundmisrõõm – Salme Masso 100. sünniaastapäevaks andis kirjastus Valgus välja kokanduslegendi köögiraamatu «Salme Masso retseptivaramu», kuhu on kogutud valik tema algajalegi meelepäraste argitoitude ja piduroogade retsepte. Hind 200 kr ringis.



Tervislik bakter topsis

Head Lactobacillus GG piimhappebakterit mahub ühte uude 100 g Valio Gefiluse sarja jogurtitopsi täpselt nii palju, et inimene saab sellest vajaliku päevaannuse. Uued muhedalt kreemjad maasika-, mustika- ja vaarika-mustasõstramaitselised jogurtid aitavad tänu neile bakteritele tugevdada organismi immuunsüsteemi, samuti ennetada seedetrakti nakkusi ja kiirendada paranemist. Hind 3.90 kr.



Kodumaine mozzarella

Kui tahate teha itaallaste mozzarella salatit eesti moodi, piisab, kui tarvitate ühe koostisainena kohalikku mozzarella toorjuustu. Näiteks Vändra Mozzarella ja Buon Giorno Mozzarella nime all on lettidele jõudnud soolvees mozzarella-kirsid, aga ka juustu delikatessvariandid. «Kirssidest» saab koos viinamarja või tomatiga vahva tikusuupiste, suuremad mozzarella-pallid sobivad nii salatisse kui ka grillvardas küpsetamiseks. Et see juust sulab hästi, tarvitatakse seda palju ka ahjuroogades. Hinnad (125 g) 14–15 kr ringis.



Naudingut meelele ja kõhule

Restoran Tchaikovsky alustas igakuist kontserdiõhtute sarja, mille puhuks valmistatakse iga kord ka kolmekäiguline erimenüü. Start anti vabariigi aastapäeval, kui sopran Ludmilla Kõrts esitas opereti- ja salongimuusikat sajanditagusest Euroopast. Järgmine sööming muusika saatel on juba 11. märtsil: pakutakse lõhe carpaccio’t spinatitäidisega, röstitud veist sibulakastme ja võinuudlitega,  kaiserschmarren’it ehk austriapärast pannkooki jõhvikakastmega jm. Õhtusöögi saatjaks on valsid – Salongitrio mängib lugusid tuntud valsimeistritelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles