Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Uus kokandushitt – must küüslauk

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Must küüslauk
Must küüslauk Foto: Wikipedia.org

Kagu-Aasias sadu aastaid maitseaine ja ravimina kasutusel olnud must küüslauk on nüüd vallutamas läänemaailma.

Mustal küüslaugul ei ole tavalise küüslaugu vänget maitset ega lõhna, kirjutab Daily Mail.

Lääne kokad on hakanud üha enam sellega eksperimenteerima ning sellest on saamas populaarne maitseaine.

«See küüslauk on mõnus, kuna selle söömise tagajärjel ei ole hingeõhk eemale peletav. Musta küüslauku saadakse tavapärase küüslaugu kuivatamisel kõrgel temperatuuril. Kuivanud küüslaugu kest muutub paberi sarnaseks ning sisu tõmbub mustaks, kuid samas säilitab mahlasuse, muutudes natuke äädikaseks,» selgitasid asjatundjad.

Aasias kasutatakse musta küüslauku eelkõige kalatoitude valmistamiseks, kuid sellega maitsestatakse ka traditsioonilisi jooke.

Londonis tegutseva viie Michaelini tärniga restorani Hibiscus kokk Claude Bosi sõnas, et ta eksperimenteerib musta küüslaugu roogadega.

«Selle küüslaugu maitse ja aroom on paremad kui tavapärasel küüslaugul, mis võib üsna vänge olla. Katsetan musta küüslauguga täidetud vasikaliha,» selgitas tippkokk.

Ta jätkas, et eriti hea on musta küüslauguga maitsestatud tume šokolaad.

Kokkade sõnul maksab must küüslauk tavalisest küüslaugust rohkem, kuid ta on oma hinda väärt.

Tagasi üles