Saates «Minu köök on parim» valmistajad võistlejad lõhefileed, mille kõrvale pakuti Vahemere stiilis juurvilju.
Lõhe Vahemere stiilis küpsetatud juurviljadega
Portsjonid: 4
Küpsetamisaeg: 30 min
Valmistamisaeg: 35 min
Vaja läheb:
Taimeõli, määrimiseks
4 x 150 g kondita lõhefileetükki
ÜRDIKASTE
½ kimpu petersellilehti
½ kimpu basiilikulehti
1 kimp mündilehti
25g seedermänniseemneid, röstitud
2 küüslauguküünt, kooritud
1 sidruni mahl
125 g riivitud Parmesani juustu
150 ml viinamarjaseemneõli
VAHEMERE STIILIS JUURVILJAD
1 väike punane paprika, lõigatud 3 cm suurusteks tükkideks
1 väike kollane paprika, lõigatud 3 cm suurusteks tükkideks
1 punane sibul, kooritud ja lõigatud 3 cm suurusteks tükkideks
2 küüslauguküünt, kooritud
2 väikest suvikõrvitsat, lõigatud 3 cm suurusteks tükkideks
1 sl oliiviõli
Soola ja pipart, maitsestamiseks
VALMISTAMINE
1. Ürdikastme valmistamiseks pane kõik koostisosad, v.a õli köögikombaini ja töötle seni, kuni tekib ühtlane segu. Jäta masin tööle ja lisa aeglaselt õli, kuni kõik on segunenud. Jäta külmkappi ootele.
2. Kuumuta ahi 200 kraadini.
3. Vahemere stiilis juurviljade valmistamiseks pane kõik koostisosad suurele pannile. Maitsesta soola ja pipraga. Pane ahju ja küpseta 30 minutit või kuni juurviljad on poolpehmed ning küpseta seejärel teiselt poolt, kuni nad täiesti pehmed ja kergelt pruunikad.
4. Kuumuta suur pann kõrgel kuumusel. Määri lõhefilee tükid õliga ja maitsesta soola ja pipraga. Lisa kala pannile ja küpseta 3-5 minutit mõlemalt poolt. Aseta seejärel sooja taldriku peale ja kata 3 minutiks taldrikuga.
5. Jaga juurviljad taldrikutele ning lisa igale taldrikule üks lõhefileetükk. Enne serveerimist määri lusikaga peale ürdikastet.