Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lõhe Vahemere stiilis küpsetatud juurviljadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Lõhe vahemere stiilis küpsetatud juurviljadega
Lõhe vahemere stiilis küpsetatud juurviljadega Foto: Sony Entertainment Televison

Saates «Minu köök on parim» valmistajad võistlejad lõhefileed, mille kõrvale pakuti Vahemere stiilis juurvilju.

Portsjonid: 4           

Küpsetamisaeg: 30 min         

Valmistamisaeg: 35 min

Vaja läheb:

Taimeõli, määrimiseks

4 x 150 g kondita lõhefileetükki

ÜRDIKASTE

½ kimpu petersellilehti

½ kimpu basiilikulehti

1 kimp mündilehti

25g seedermänniseemneid, röstitud

2 küüslauguküünt, kooritud

1 sidruni mahl

125 g riivitud Parmesani juustu

150 ml viinamarjaseemneõli

VAHEMERE STIILIS JUURVILJAD

1 väike punane paprika, lõigatud 3 cm suurusteks tükkideks

1 väike kollane paprika, lõigatud 3 cm suurusteks tükkideks

1 punane sibul, kooritud ja lõigatud 3 cm suurusteks tükkideks

2 küüslauguküünt, kooritud

2 väikest suvikõrvitsat, lõigatud 3 cm suurusteks tükkideks

1 sl oliiviõli

Soola ja pipart, maitsestamiseks

VALMISTAMINE

1.     Ürdikastme valmistamiseks pane kõik koostisosad, v.a õli köögikombaini ja töötle seni, kuni tekib ühtlane segu. Jäta masin tööle ja lisa aeglaselt õli, kuni kõik on segunenud. Jäta külmkappi ootele.

2.     Kuumuta ahi 200 kraadini.

3.     Vahemere stiilis juurviljade valmistamiseks pane kõik koostisosad suurele pannile. Maitsesta soola ja pipraga. Pane ahju ja küpseta 30 minutit või kuni juurviljad on poolpehmed ning küpseta seejärel teiselt poolt, kuni nad täiesti pehmed ja kergelt pruunikad.

4.     Kuumuta suur pann kõrgel kuumusel. Määri lõhefilee tükid õliga ja maitsesta soola ja pipraga. Lisa kala pannile ja küpseta 3-5 minutit mõlemalt poolt. Aseta seejärel sooja taldriku peale ja kata 3 minutiks taldrikuga.

5.     Jaga juurviljad taldrikutele ning lisa igale taldrikule üks lõhefileetükk. Enne serveerimist määri lusikaga peale ürdikastet.

Tagasi üles