Avaliku elu tegelastest koosnev zürii valis Jõgevamaa esindussupiks Kalevipoja rammuleeme vutimunadega, mida pakutakse koos Linda kukliga.
Jõgevamaa supiks sai Kalevipoja rammuleem
Põltsamaa ametikooli kokanduse eriala õpetaja Taimi Saarmanni koostatud supp nimega Kalevipoja rammuleem vutimunadega koosneb kartulist, vutimunast, Peipsi järvest püütud kalast, milleks arvatasti saab koha, porrust, porgandist, kohvikoorest, sibulast ja tillist.
Supi nime tarvis andis inspiratsiooni asjaolu, et enamik Kalevipoja legende on seotud tänase Jõgevamaaga ja maakonnas korraldakse eepose kangelasele pühendatud sündmusi.
Suppi pakutakse koos Linda kukliga, mis on tavaline saiakukkel.
Konkursi läbiviija, Jõgeva maavalitsuse referent ja mitmekülgne harrastuskokk Terje Jürgenson ütles, et Jõgeva maavalitsuse väljakuulutatud konkursi eesmärgiks oli leida supp, mis sobib nii rahvaüritustel pakkumiseks kui külaliste kostitamisel.
«Et tavamenüüdest erinevad road kiiresti populaarsust võidavad, on juba tõestanud ka küüslaugufestivaliga seotud külmalinna küüslaugusupp, mida pakutakse rahvalikel kokkusaamistel ja külaliste vastuvõtmisel Jõgeva linnas,» märkis maavanem Viktor Svjatõsev.
Lisaks supile valiti Jõgevamaa esindusroogadeks ka puder «Jõgeva kollane», mille komponetideks kartulisort Jõgeva kollane, küüslauguõli, või, piim, suitsupeekon ja till; veini, suhkrut, želatiini, valget šokolaadi ja toorjuustu sisaldav veinitarretis Põltsamaa Tõmmi ja pikk Tootsi rosinasai.