Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Teega suitsutatud part krõbedate kartulite, porrutorude ja kirsikastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Teega suitsutatud part krõbedate kartulite, porrutorude ja kirsikastmega.
Teega suitsutatud part krõbedate kartulite, porrutorude ja kirsikastmega. Foto: Sony Entertainment Televison

Saate «Minu köök on parim» osalised valmistasid võistluse käigus teega suitsutatud parti, mille kõrvale tegid krõbedaid kartuleid porrutorude ja kirsikastmega.

KOGUS: 5 inimesele

VALMISTAMISAEG: 1 tund

KÜSETAMISAEG: 1 tund                           

KOOSTISOSAD

4 pardirinda, koos nahaga

1 sl oliiviõli

1 pikemat sorti porru, lõigatud 6 cm pikkusteks torudeks

murulauku, kaunistuseks

KANAPULJONG

Kanaroideid (sobib ka kanarümp või koivad)

1 porru, hakitud

2 porgandit, hakitud

1 sellerivars, koos lehtedega

6 pipratera

1 petersellivars

2 loorberilehte

2 liitrit vett

SEGU

50 g rohelist teed

50 g pruuni suhkrut

50 g jasmiiniriisi

KIRSIKASTE

70 g külma võid, hakitud

1 sibul, õhukeselt lõigatud

500 ml kanapuljongit (mille ise oled valmistanud)

2 sl portveini

20 värskeid kirsse, seemned eemaldatud

1 pikk punane tšillikaun, pooleks lõigatud ja seemnetest eemaldatud

KARTULID

4 punase koorega kartuleid, 2 cm suurusteks kuubikuteks lõigatud

2 sl pardirasva

KAALIKAPÜREE

3 kaalikat, jämedalt hakitud

500 ml piima

1 sl võid

LEHTPEET

500g lehtpeedi lehti, ribadeks tõmmatud

1/4 tl muskaatpähklit

1/2 sl võid

VALMISTUSKÄIK

1.      Puljongi valmistamiseks aseta kõik koostisosad kiirkeedupotti ja pane kaas peale. Lase kõrgel temperatuuril keema tõusta, jättes poti kõige madalamale survetasemele. Kui surve on saavutatud, keera kuumust väiksemaks. Jäta 30 minutiks pliidile podisema. Seejärel tõsta pott tulelt ja lase surve välja. Eemalda kaas ja kurna läbi sõela, jättes alles vaid vedeliku.

2.      Pardi suitsetamiseks pane segu jaoks vajaminevad koostisained fooliumipaberiga suure panni või wok-panni peale. Tõsta kuumus kõige kõrgemale, kuni segu hakkab suitsema.

3.      Pane part küpsetuspaberiga bambusaurutajasse ning aseta wok-pannile. Suitseta 6 minutit.
Eemalda kana aurutajast. Patsuta kuivaks ning masseeri liha õliga. Maitsesta.

4.      Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Küpseta parti, nahk allpool, kuni ta muutub kuldseks ja krõbedaks. Keera ja küpseta veel 3 minutit. Aseta part ahju 3 minutiks. Seejärel pane sooja plaadi peale seisma 5 minutiks. Viiluta. 

5.      Kirsikastme valmistamiseks kuumuta panni peal keskmisel kuumusel 1 supilusikatäis võid. Prae sibul pehmeks. Lisa puljong, kirsid ja tšilli. Lase podiseda, kuni vedelik on vähenenud ja paksenenud. Sega ükshaaval sisse ülejäänud kogus võid. 

6.      Keeda kartuleid soolatud vees 10 minutit. Kurna. Et vedelik täielikult välja imenduks, aseta veel küpsetuspaberi sisse.  

7.      Kuumuta ahi 180 kraadini. Aseta pardirasv kuumakindlasse alusesse ning pane ahju, kuni see ära sulab. Lisa kartulid ja maitsesta. Rösti 30 minutit või kuni kartulid on kuldsed.

8.      Kaalikapüree valmistamiseks aseta piim ja kaalikas potti. Lase kaane all podiseda, kuni kaalikas on täiesti pehme. Kurna ja jäta piim alles. Töötle kaalikat koos võiga ja väikse osa allesjäänud piimaga, kuni püree on ühtlane.

9.      Lehtpeedi ettevalmistamiseks sulata või suures praepannis. Lisa lehtpeet ja muskaatpähkel. Küpseta pidevalt segades pehmeks.

10.  Eemalda porrult välimine kiht nii, et alles jääks 8 õõnsat toru. Pane vesi keema, maitsesta soolaga ja keeda porrut 4 minutit. Kurna. Täida pooled porrutorud kaalikapüreega ja ülejäänud lehtpeediga.

Serveeri kana koos kartulite, porrutorude ja kirsikastmega. Kaunista murulauguga.

Tagasi üles