Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Peedi-šokolaadimuffinid šokolaadikattega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Peedi-šokolaadimuffin šokolaadikattega
Peedi-šokolaadimuffin šokolaadikattega Foto: Viktor Burkivski

Nädalavahetusel on ikka mõnus perele midagi magusat küpsetada. Miks mitte proovida peedi-šokolaadimuffineid? Alljärgneva Toiduliidu retsepti järgi valmistades saab 12 muffinit.

Tainas:

  • 250 g peeti
  • poole sidruni mahl
  • 3 muna
  • 200 g pruuni suhkrut
  • 180 g sulatatud võid
  • 260 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 30 g kakaod

Kate:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • sorts toiduõli

Riivi toores peet peene riiviga ja sega sidrunimahlaga läbi. Vahusta munad suhkruga. Sulata või ja lisa koos riivitud peediga munavahu hulka. Sega omavahel kuivained ja lisa ülejäänud massile. Küpseta 180 kraadi juures ca 25 minutit. Sulata vesivannil šokolaad ja sega läbi tilga õliga. Kata jahtunud muffinid šokolaadiga ja lase taheneda.

Tagasi üles