Saate «Minu köök on parim» osalised valmistasid võistluse käigus pannkooke, mida serveeriti kolmel erineval moel.
Kolme moodi serveeritud pannkoogid
Kogus: neljale inimesele
Valmistusaeg: 30 minutit
Küpsetusaeg: 45 minutit
KOOSTISOSAD
Taimeõli, praadimiseks
250g mustikaid
250g vaarikaid
2 banaani
PANNKOOGITAINAS
225g isekerkivat jahu
näpuotsatäis kaneeli
näpuotsatäis muskaatpähklit
näpuotsatäis soola
375ml piima
1 muna
RABARBERIKOMPOTT
1 punt rabarbereid, 5cm paksusteks lõigatud
1 tähtaniis
2 tl ingverit
2 tl kaneeli
85g tuhksuhkrut
1 apelsini mahl ja koor
125g maasikaid
GREIBIVÕIE ehk grapefruit curd
2 muna
2 munakollast
¾ tassi tuhksuhkrut
80g võid
3 greibi mahl ja koor
CRÈME ANGLAISE ehk vaniljekaste
250ml piima
1 tl vaniljeekstrakti
näputäis kaneeli
4 munakollast
80g tuhksuhkrut
ŠOKOLAADIKASTE
100ml vahukoort
220g tumedat šokolaadi
1 sl soolata võid
1. Pannkookide valmistamiseks sega kausis jahu, kaneel, muskaatpähkel ja sool. Lisa piim, vispelda ühtlaseks ning jäta 30 minutiks ootele.
2. Rabarberikompoti valmistamiseks pane kõik koostisosad peale maasikate väiksesse potti ning kuumuta aeg-ajalt segades 10-15 minutit või kuni segu on paksenenud. Sega sisse maasikad. Lase jahtuda.
3. Greibisegu valmistamiseks vispelda keskmises potis munad, munakollased ja suhkur ühtlaseks massiks ning kuumuta keskmisel tulel. Lisa või, greibimahl- ja koor ning vispelda 10 minutit või kuni segu on paksenenud. Tõsta segu kaussi ja jäta jahtuma.
4. Crème anglaise ehk vaniljekreemi valmistamiseks vispelda omavahel munakollased ja suhkur, kuni kogu segu on kreemise tekstuuriga. Kuumuta piim, vaniljeekstrakt ja kaneel keskmises potis ning lisa pidevalt vispeldades juurde munakollasesegu. Tõsta uuesti pliidile. Sega keskmisel tulel, kuni kaste on juba päris paks. Kurna ja lase jahtuda. Seejärel jäta külmikusse ootele.
5. Šokolaadikastme valmistamiseks pane vahukoor potti ja kuumuta keemiseni. Pane šokolaad ja või kaussi ning lisa seejärel kuum koor. Jäta umbes 2 minutiks ootele, seejärel sega ühtlaseks.
6. Kuumuta pannil veidi õli ja tõsta supilusikaga väikesed pannkoogid küpsema. Pannkookide arv sõltub panni suurusest, kuid ümmarguselt peaks antud kogusest tulema 12 pannkooki.
7. Tõsta kolm pannkooki taldrikule. Pane ühe peale rabarberikompott, teisele greibivõie ja marjad ning kolmandale banaanitükid ja šokolaadikreem. Serveeri väikese kannu vaniljekreemiga.