Teletorni restorani peakokk ja Maxima lihaatlase ekspert Priit Toomits jagab häid nõuandeid, kuidas teha tutvust välismaiste lihatoodetega.
Teletorni peakoka soovitused, kuidas serveerida võõramaiseid lihatooteid
Suitsupekk a la tartar
- Suitsutatud soolapekk Krekenavos
- Punane sibul
- Kirsstomatit
- Maitserohelist
Haki soolapekk väikesteks kuubikuteks, sega hakitud punase sibulaga. Kaunista kirsstomati ja röstitud leivapuruga, lisa rohelist oma äranägemise järgi.
Joogisoovitus: suitsupeki kõrvale on sobivaim pits valget viina
***
Seljanka chorizoga
- Seljanka
- Vinnutatud vorst Chorizo Reserva
Keeda ise seljanka ja püreesta supp. Võib kasutada ka purgis müüdavaid valmisseljankasid. Serveeri suppi koos hapukoore ja praetud chorizoga.
Joogisoovitus: seljankale kõrvale on sobivaim pits valget viina
***
Savoy kapsas Schwarzwaldhofi singiga
- Sealihasink Schwarzwaldhof
- Savoy kapsas
- Kanapuljong
- Ingver
- Tšilli
- Küüslauk
- Koriander
Aseta sink vaakumkotti, küpseta 70 kraadi juures ligikaudu kuus tundi.
Savoy kapsa valmistamiseks haki ja kuumuta õlis ingver, tšilli ja küüslauk. Lisa ribastatud kapsas, prae kergelt läbi. Lisa kanapuljongit, maitse järgi äädikat ja suhkrut. Hauta paar minutit, seejärel kurna ja lisa hakitud koriander.
Lisa kapsale Schwarzwaldhofi sink.
Joogisoovitus: riesling
***
Pardimaksa terriin vürtsika õunamoosiga
- Larnaudie pardimaksa terriin Foie Gras (180g purk)
- Granny Smith õunad
- Tšilli
Lõika Granny Smith õunad kuubikuteks ja aseta õliga potti, kuumuta läbi. Lisa uhkelt suhkrut, natuke vett ja hakitut tšillit ning keeda pehmeks. Serveeri Pardimaksa terriiniga.
Joogisoovitus: Põltsamaa Kuldne vein
***
Serrano suupiste hurmaaga
- Vinnutatud sealiha Jamon Serrano, viilutatud
- Kooritud hurmaa
Lõika hurmaa sektoriteks, keera ümber viil Jamon Serranot. Sobib suurepäraselt suupistelauale.