Restorani Neikid peakokk ja Eesti Peakokkade Ühenduse liige Koit Uustalu pakub külmaks aastaajaks välja huvitava lihapallide retsepti, mille täidises on sealiha kokku segatud kahe erineva praekapsaga - üks õunaveiniga ja teine köömnetega.
Mahlased praekapsa-sealiha pallid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogus: 10 inimesele
- 200 g sealiha kaelakarbonaad või praetükk (võid kasutada ka eelmise päeva seapraadi)
- 100 g praekapsast õunaveiniga
- 100 g praekapsast köömnetega
- 50 g kamajahu
- 100 g riivsaia või –leiba
- 1 muna
Pruunista sealiha ahjus kuldseks, aseta liha haudepotti ning hauta kuni liha laguneb koost.
Lisa kapsad ning hauta veel, samal ajal kahvliga segades, et liha lõhustuks ja muutuks kapsaga ühtseks massiks. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Jahuta mass ning vormi sellest pallikesed (umbes 7 cm läbimõõdus). Veereta pallikesed kamajahu-riivsaia segus ja seejärel lahtiklopitud munas. Friteeri pallid õlis või küpseta 200-kraadises ahjus kuniks need on kuldpruunid.