Restorani Neikid peakokk ja Eesti Peakokkade Ühenduse liige Koit Uustalu soovitab magusamaitselisest riivitud punapeedist magustoiduks valmistada beseed, mille juurde serveerida kitsejuustukreemi ja pisut hapukat peedivinegretti.
Peedibesee kitsejuustu ja peedivinegretiga
Kogus: 10 inimesele.
Peedibeseed
- 8 munavalget
- näpuotsaga soola
- 350 g suhkrut
- 2 tl sidrunimahla
- 4 tl tärklist
Peedisiirup
- 100 g riivitud punapeeti koos vedelikuga
- 50 g suhkrut
- 50 g vett
Pressi riivitud peedist võimalikult palju mahla välja ning sega saadud vedelik vee ja suhkruga. Pane potiga tulele ning keeda madalal kuumusel kuniks tekib paks siirup. Jahuta.
Vahusta munavalged soola, suhkru, sidrunimahla ja tärklisega tugevaks vahuks. Lõpeta mikserdamine ning nirista hulka peedisiirup. Sega käsitsi segamini, nii et segu jääks tuntavalt punasetriibuline.
Aseta mass kondiitrikotti ning pigista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed ringid (umbes 5 cm läbimõõduga). Küpseta beseesid 100-kraadises ahjus umbes 1-1,5 tundi või kauem kuniks beseed krõpsuks ja kuivaks küpsevad.
Kitsejuustu kreem
- 100 g kitsejuustu
- 50 g 35-protsendilist koort
- 50 g mett
Sega kõik komponendid omavahel ühtlaseks, paksuks massiks.
Peedivinegrett
- 100 g riivitud punapeeti
Purusta peet saumiksriga ning eralda vedelik sõela abil. Keeda vedelikku madalal kuumusel, kuniks sellest saab paks siirupilaadne mass.