Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pirukas kolme juustuga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Margit Eerma

Nimini gurmeepoe perenaine Margit Eerma õpetab küpsetama rammusat pirukat, mis koosneb lausa kolmest juustusordist.

See juustupirukas võib koos rohelise salatiga olla mõnusaks õhtueineks. Ja maitseb soojalt paremini kui jahtunult. Soola pole sellele vaja lisada, sest juustud annavad seda pirukale piisavalt. Kes tahab aga lisada muid maitseid, olgu või ürte, võib seda vabalt proovida.

Mitme juustu pirukas

•    200 g kodujuustu

•    150 g Parmesani juustu (võib kasutada ka mõnda muud kõva või poolkõva juustu)

•    200 g sulatatud juustu singiga (nt Merevaik)

•    4 muna

•    100 ml piima

•    100 g võid

•    150 ml jahu

Riivi juust ja sulata või. Eralda munakollased munavalgetest. Sega omavahel kokku kodujuust, riivitud kõva juust, munakollased, sulatatud või ja sulatatud juust. Lisa piim ja jahu. Vahusta munavalge, lisa tainale ja sega õrnalt.

Vala tainas võiga määritud vormi ja küpseta 225-kraadises ahjus 30 minutit.

Tagasi üles