Rannarootsi maitsemeelelahutaja ning Arigato kohviku ja catering’i peakokk Erlis Schönberg soovitab teha liha kõrvale lisanditeks hapukapsa-kartulitampi, mädarõikavahtu, ahjuõuna ja vürtsikat glögi-siirupit.
Hapukapsa-kartulitamp ja mädarõikavaht
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmista kartulipuder, mille sisse sega juba hautatud jõulukapsas. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega kokku mädarõikaga. Ahjuõuna võid küpsetada sektoritena või tervelt eemaldatud südamikuga poolkrõmpsuks. Üle küpsetades kaotab õun oma loomuliku jume ja ei püsi koos. Kuumuta 100 grammi glögi keemiseni ja keeda poole võrra kokku, lisa veidikene suhkrut ja maitse järgi Cayenne’ipipart. Et ikka särtsu ka oleks. Nii maitsevad lisandid ja liha tuttavalt, aga teistmoodi.