Jõulude ajal võiks proovida tavalise praekapsa asemel valmistada hoopis hapukapsast apelsini ja ingveriga. Restorani Kaljas peakokk Oleg Belousov jagab retsepti.
Apelsini ja ingveriga hapukapsas
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostisosad:
Hapukapsas – 2 kg
Apelsinimahl - 1 l
Joogivesi - 0,250 ml
Mugulsibul - 0,120 gr
Või - 150 gr
Sool – 24 gr
Suhkur - 100 gr
Vanillisuhkur – 3 gr
Must pipar -0,5 gr
Ingver - 18 gr
Apelsini riivitud koor -0,5
Hauta hapukapsast apelsinimahlas umbes 40 minutit. Lisa vesi ning seejärel väikesteks kuubikuteks lõigatud ja klaasjaks praetud sibul, või, sool, suhkur, vanillisuhkur ja pipar. Hauta veel umbes 20 minutit. Lisa kooritud ja väikesteks kuubikuteks lõigatud ingver ja peenikese riiviga riivitud apelsinikoor. Hauta umbes 15 minutit, vajadusel maitsesta ja võta pott tulelt.