Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tallehautis odrakruubi ja köögiviljadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Tallehautis odrakruupide ja köögiviljadega
Tallehautis odrakruupide ja köögiviljadega Foto: Lauri Laan

Santa Maria kokk Ilmar Räni pakub välja hea retsepti, kuidas valmistada lambaliha.

Tallehautis odrakruubi ja köögiviljadega, neljale

800 kg   Talleliha, 5x5 kuubik (iga sööja kohta üks)

5             purustatud vürtsi

                Tellicherry pipart

                kivisoola

2             keskmist sibulat, sektoritena

6             küüslauguküünt

2             keskmist porgandit, kangidena

3             selleri vart, kangidena

1-2         pastinaaki, kangidena

2             loorberilehte

500 ml  tumedat õlut

500 ml  kanapuljongit

50 g        odrakruupi

½ pottivärsket tüümiani

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pruunista poti põhjas lihakuubikud, maitsesta vürtsi, pipra ja soolaga. Tõsta liha kõrvale ja kuumuta potis köögivilju umbes 10 minutit. Seejärel tõsta liha köögiviljadele, lisa õlu ja hauta kaaneta umbes 10 min. Lisa puljong ja kuumuta keemiseni. Seejärel lisa odrakruup ja hauta kaane all ahjus 1 tundi, vajadusel eemalda kaas ja hauta veel umbes 30 min. Enne serveerimist maitsesta värske tüümianiga ja serveeri koheselt otse potist.

Tagasi üles