Santa Maria kokk Ilmar Räni pakub välja hea retsepti, kuidas valmistada lambaliha.
Tallehautis odrakruubi ja köögiviljadega
Tallehautis odrakruubi ja köögiviljadega, neljale
800 kg Talleliha, 5x5 kuubik (iga sööja kohta üks)
5 purustatud vürtsi
Tellicherry pipart
kivisoola
2 keskmist sibulat, sektoritena
6 küüslauguküünt
2 keskmist porgandit, kangidena
3 selleri vart, kangidena
1-2 pastinaaki, kangidena
2 loorberilehte
500 ml tumedat õlut
500 ml kanapuljongit
50 g odrakruupi
½ pottivärsket tüümiani
Kuumuta ahi 180 kraadini. Pruunista poti põhjas lihakuubikud, maitsesta vürtsi, pipra ja soolaga. Tõsta liha kõrvale ja kuumuta potis köögivilju umbes 10 minutit. Seejärel tõsta liha köögiviljadele, lisa õlu ja hauta kaaneta umbes 10 min. Lisa puljong ja kuumuta keemiseni. Seejärel lisa odrakruup ja hauta kaane all ahjus 1 tundi, vajadusel eemalda kaas ja hauta veel umbes 30 min. Enne serveerimist maitsesta värske tüümianiga ja serveeri koheselt otse potist.