Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kiire soojendaja: lihtne kikerherne-tomatisupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Kõrvitsasuppi on ilmselt tehtud juba küll, nüüd võib proovida eksootilisemat keedust kikerhernestest, pakub Nami-Nami toiduportaali eestvedaja Pille Petersoo.

Kikerherneid, mida veel paar aastat tagasi tuli poest tikutulega taga otsida, on nüüd müügil päris paljudes poodides – otsi neid konservitud herneste-ubade juurest. Siin on neid lisatud ühele mõnusale veidi eksootiliste vürtsidega supile. Kui soovid, võid serveerimisel lisada supile krõbedaks praetud peekonit.

Lihtne kikerherne-tomatisupp

•    2 sl rapsi- või oliiviõli

•    1 suur hakitud sibul

•    2 hakitud sellerivart

•    soola ja musta pipart

•    2 tl uhmris peenestatud vürts­köömneid

•    400 g purk konservitud kiker­herneid

•    400 g purk konservitud purustatud tomateid

•    näpuotsaga suhkrut

•    6 dl köögivilja- või kanapuljongit

•    umbes poole sidruni mahl

•    hakitud värsket koriandrit või peterselli

Kuumuta potis õli.

Lisa sibul ja seller, maitsesta kergelt soola-pipraga. Kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed (ära pruunista!).

Lisa vürtsköömned ja kuumuta veel minut aega. Lisa tomatid, suhkur, nõrutatud ja loputatud kikerherned ning kuum puljong. Keeda tasasel tulel 5–10 minutit.

Maitsesta sidrunimahlaga, sega juurde ürdid. Vajadusel lisa veel soola ja pipart ning serveeri.

Märksõnad

Tagasi üles