Kel ulukiliha käepärast, võib proovida imemaitsvaid pirukaid restorani Clazz chef de cuisine Emmanuel Wille õpetuse järgi.
Ulukilihapirukad
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulukilihapirukad
40 pirukat
- 1,5 kg pärmilehttainast
- 500 g põdraliha
- 500 g metssealiha
- 500 g sealiha
- 20 g kaneeli
- soola, pipart
- 150 g saia
- 350 ml piima
- 4 muna
- 100 g sibulamoosi
- veidi tüümiani, kuivatatud rosmariini
- 400 g soolatud ja leotud metsaseeni
Aja põdra- ja metssealiha läbi hakklihamasina, hauta 500 g võiga, lisa sool, pipar ja kaneel. Prae, kuni liha on pehme. Kuna tegemist on tihedatekstuurilise lihaga, siis läheb hautamiseks kuni tund aega. Seejärel lisa juurde seahakkliha ning prae koos ulukihakklihaga läbi. Lase lihamassil jahtuda ja külmas taheneda.
Leota sai piimas pehmeks, sega hulka hakitud seened, lihamass, toores muna ja maitseained ning sega köögikombainis ühtlaseks.
Rulli tainas lahti ja lõika 10 x15 cm ruutudeks. Aseta igale ruudule supilusikatäis täidist, vormi kas kolmnurgaks või lootsikuks. Küpseta ahjus kuldpruuniks.
Vaata lisa Hooaja ajakirjast www.kaubamaja.ee/hooaeg ja www.clazz.ee.