Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ulukipasteet

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hooaeg
Copy
Ulukipasteet
Ulukipasteet Foto: Erik Riikoja/Hooaeg

Ise tehtud pasteet on kõige parem. Kui tahad lasta end maitsetel hellitada, tee pasteeti ulukilihast, nagu õpetab restorani Clazz chef de cuisine Emmanuel Wille.

Ulukipasteet

  • 70 g puhastatud kanamaksa
  • 70 g puhastatud põdramaksa
  • 130 g kuumsuitsusinki
  • 350 g mascarpone toorjuustu
  • 150 g võid
  • 2 muna
  • 90 ml vahukoort
  • 8 g aroomisoola

Püreesta kõik koostisained (sh puhastatud toores maks) ühtlaseks massiks. Vala vormi, kata see fooliumiga. Küpseta ahjus veevannil 150 kraadi juures, keskeltläbi 2 tundi, kuni pasteedi sisetemperatuur on 75 kraadi. Seejärel jahuta ja aseta külma.

(Veevannil küpsetamiseks tuleb vorm asetada suuremasse ahjuvormi, mis on täidetud veega).

Serveerimiseks tõsta pasteet leivakorvikese sisse, raputa peale pähklipuru, kaunista jõhvikamoosi või jõhvikatega.

Vaata lisa Hooaja ajakirjast www.kaubamaja.ee/hooaeg ja www.clazz.ee.

Märksõnad

Tagasi üles