Pärast suuri söögirohkeid pidustusi ei ole hea hedonismist loobuma tõtates kohe radikaalselt vaid sidruniveele üle minna. Proovi suppi, mis on kerge ja soe, mis kosutab keha ja hinge ning toob kehasse tagasi talvel niigi hõlpsalt kaduma kippuva niiskustasakaalu.
Talvine kookosesupp kanaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai kookosesupp kanaga
Koostisosad:
- 2 dl kookospiima;
- kalakastet;
- rohelist karripastat;
- 50–100 g ingverijuurt;
- suurem tükk kana rinnaliha;
- 1 baklažaan;
- 150 g austerservikuid;
- laimi;
- värsket basiilikut;
- tšillipipart; soola; pipart
Valmistamine:
Vala 25 dl vett ja kookospiim potti. Lisa supilusikatäis kalakastet, pool supilusikatäit karripastat ja hakitud värske ingver. Sega ja keeda väikesel kuumusel.
Lõika kanaliha ja austerservikud ribadeks ning baklažaan kuubikuteks. Lisa supile ja sega.
Lisa maitse järgi soola ja pipart. Lisa mõned basiilikulehed ja kaks laimilõiku. Supp on valmis, kui kana on pehme. Serveerimisel puista peale peenteks ribadeks lõigatud tšillit.
Rohkem talviste suppide retsepte leiad Sensa jaanuarinumbrist!