Sulata või nõruta pohlad. Viiluta fenkol õhukeseks, maitsesta soola, pipra ja oliiviõliga ning sega kokku pohladega.
Rikkalik kalavalik, maapirni-kartulipüree, sidruni-mee köögiviljad, ürdivõi
• 500 g siiafileed, 3 roogitud kuld-merikokre, 300 g kammkarpe, 500 g tiigerkrevette, 500 g beebikaheksajalgu, sidrunit, soola, pipart, suhkrut.
Puhasta siiafilee väikestest luudest ja lõika u 50 g tükkideks. Prae mõlemalt poolt paar minutit, maitsesta soola-pipraga.
Maitsesta kuld-merikogred soola-pipraga, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 140 °C ahjus u pool tundi.
Vajadusel puhasta kammkarbid ja aseta lõikelauale. Raputa peale soola, pipart ja suhkrut. Prae kuumal pannil mõlemalt poolt, kuni kammkarbi pind muutub kuldseks.
Kui kasutad koorimata tiigerkrevette, puhasta need. Prae kuumal pannil maksimaalselt 3 minutit, maitsesta soola-pipraga.
Lisa keevale veele soola, pipart ja sidrunimahla. Pane ka kaheksajalad potti ja keeda u 15 minutit.
NB! Kui kasutad külmutatud mereande, tuleb need päev enne valmistamist tavalisse külma sulama panna.
Sidruni-mee köögiviljadeks:
• 2 sidruni mahl ja riivitud koor, 100 g mett, 150 g võid, 500 g kaalikat, 500 g porgandit, 300 g pastinaaki, 300 g juursellerit, 300 g nuikapsast, soola, pipart.
Puhasta köögiviljad ja lõika 2 x 2 cm suurusteks kuubikuteks. Kuumuta pannil või, lisa köögiviljad, sidrunikoor, -mahl ja mesi. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni köögiviljad on pehmed.
• 500 g maapirni, 2 kg kartulit (nt Laura), 150 g võid, 200 g vahukoort või piima, soola, pipart.
Koori maapirn ja kartulid, lõika ühesuurusteks tükkideks ja keeda pehmeks. Kuumuta kastrulis või ja koor. Püreesta kartulid ja maapirn
ning lisa või-kooresegule. Maitsesta soola ja pipraga.
• 200 g võid, tilli, peterselli, soola, pipart.
Haki ürdid, sega need või hulka ja maitsesta soola-pipraga.
Mõrušokolaadi kreem, mandariini-mandlisalat
• 200 g tumedat šokolaadi (77% kakaosisaldusega), 250 g vahukoort.
Kuumuta vahukoor ja sega hulka šokolaad. Sega, kuni tekib ühtlane mass.
Mandariini-mandlisalatiks:
• 100 g röstitud mandlilaaste, 500 g mandariine; kuumaks marinaadiks 200 g suhkrut, 200 g õunamahla, 2 tk kaneelikoort, 10 nelgitera, 1 loorberileht, 1 vanillikaun, 1 tähtaniis.
Kuumuta õunamahl ja lisa ülejäänud maitsekomponendid. Keeda marinaadi u 20 minutit. Koori mandariinid ja rebi sektoriteks, lisa kuumale marinaadile ja lase u 4 tundi seista.
Nõruta mandariinid ja sega kokku mandlilaastudega.