Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Soolane suutäis: magus heeringas vürtsidega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Liina Karron

Viinistu rannaresto perenaine Liina Karron arvab, et pärast pühi on õige aeg ehteestilikuks heeringasuutäieks. Õrnalt magus mekk teeb asja ainult huvitavamaks.
 

uba vanarahvas teadis, et parem suutäis soolast kui maotäis magedat. Seega: mis oleks õigem kui alustada uut aastat rahvatarkuse ja soolase suutäiega. Viinistu rannarestos antakse aga lihtsale soolaheeringale vürtside ja magusa marinaadiga kergelt rootsipärane lisamekk.

Magus heeringas vürtsidega

•    1 soolaheeringas, fileeritult

•    1 punane sibul

•    tillivarsi (suvisel ajal tilliõisikuid)

Marinaadiks:

•    2 dl vett

•    1 dl punase veini äädikat

•    3 sl suhkrut

•    paar loorberilehte

•    mõned vürtspiprad ja nelgiterad

•    1 tl koriandriseemneid

Keeda marinaad veest, äädikast, suhkrust, vürtsidest ja loorberilehtedest – tasasel tulel umbes 10 minutit. Lase jahtuda toatemperatuurini. Vürtsid võid sisse jätta, maitsete liigset tugevnemist ei ole vaja peljata.

Tõsta purgi või kausi sisse tükeldatud heeringafilee, sibulaviilud ja tillivarred, kalla peale marinaad ning lase enne serveerimist 24 tundi maitsestuda. Paku koos leiva või keedukartuliga.

Tagasi üles