Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lambahautis läätsede ja köögiviljadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Pille Petersoo

Nüüd, kui talv täies ilus, on õige aeg teha tõhusat talvetoitu hautist, leiab Nami-Nami toiduportaali eestvedaja Pille Petersoo.

Eestimaine lambaliha väärib palju suuremat kasutamist. Selles roas on kondiga lambalihatükid saanud kaaslaseks läätsed ja köögiviljad. Roog vajab pikka hautamist, nii et varu aega!

Lambahautis läätsedega

•    1 kg kondiga lambalihatükke (mina kasutasin Saaremaa lihatööstuse kondiga lambaliha lihatükke)

•    rapsi- või oliiviõli

•    2 suurt sibulat

•    5 porgandit

•    2 sellerivart

•    70 g ehk umbes 3 sl kontsentreeritud tomatipastat

•    1 dl portveini või kuiva punast veini

•    6–8 dl lihapuljongit

•    175 g pruune või rohelisi läätsesid (fotol on Puy läätsed)

•    hakitud värsket peterselli ja/või rosmariini

•    soola ja musta pipart

Haki sibul, koori ja tükelda porgandid, lõika varsseller tükkideks. Maitsesta lihatükid kergelt soolaga. Kuumuta parajalt suures (ahju)potis õli, pruunista lihatükid igast küljest. Tõsta liha potist ajutiselt kõrvale. Lisa potti tükeldatud sibul ja prae 5 minutit tasasel tulel. Lisa tükeldatud porgand ja varsseller, prae veel 5 minutit veidi tugevamal tulel. Lisa tomatipasta, kuumuta paar minutit. Siis lisa vein ning kuumuta veel mõni minut.

Pane lihatükid uuesti potti ja kalla peale nii palju puljongit, et liha oleks napilt kaetud. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel pliidi peal või 180-kraadises ahjus umbes 2 tundi. Lisa loputatud ja nõrutatud läätsed ning hauta rooga veel umbes tunnike, kuni liha on täiesti pehme ja tuleb kenasti kontide küljest ära. Maitsesta soola-pipraga. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli ja/või rosmariini.

Märksõnad

Tagasi üles