Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Mis on pak choi ja mida sellest teha saab?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Pak choi ehk Hiina lehtkapsas
Pak choi ehk Hiina lehtkapsas Foto: Rimi

Rimi köögiviljade seast võib leida uusi köögivilju, mille seas hakkab silma Hiina lehtkapsas ehk pak choi. Kuidas seda süüa?

  1. Pak choi lehe-ja rootsuosa kasutatakse tihti eraldi: rootsud võivad asendada sellerit ja lehti kasutatakse vahel spinati või lehtpeedi asemel.
  2. See on maitsev vokiroogades koos teiste aasia köögiviljadega.
  3. Rootsud tuleks küpsetada esimesena ning leheosa lisada hiljem, sest see valmib palju kiiremini.
  4. Pak choi’d võib lisada ka suppidesse, segada riisiga või serveerida kõrvalroana.
  5. Väga hea koosluse moodustab pak choi koos küüslaugu ja ingveriga.

Pak choi Aasia moodi (neljale)

Järgneval viisil valmistatud pak choi sobib suurepäraselt grillitud või küpsetatud lõhe või veiseliha kõrvale.

  • 250 g pak choi’d
  • 1 pressitud küüslauguküüs
  • 1 tl riivitud ingverit
  • 1 spl õli
  • ½ tl seesamiõli
  • 2 tl Jaapani soja
  • seesamiseemneid (röstitud)

Eralda pak choi lehed üksteisest. Prae lehti pressitud küüslaugu ja riivitud ingveriga õlis, kuni kapsas on pehme, ent siiski veidi krõmps. Lisa seesamiõli ja Jaapani soja ning sega omavahel. Raputa peale röstitud seesamiseemned.

Tagasi üles