Rannamõisa ning hotellide St.Petersbourg ja Schlössle peakokk Heimar Kuuskler pakub välja põneva strooganovi retsepti küülikulihast.
Küülikuliha strooganov
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küülikuliha strooganov
- 50 g 82-protsendilist võid
- 200 g küülikuliha
- 100 g mugulsibulat
- 20 g küüslauku
- 100 g puravikke (või pruune šampinjone)
- 50 g valget veini
- 75 g hapukoort
- 75 g 35-protsendilist koort
- 1-2 spl Dijoni sinepit
- 10 g lehtpeterselli
- 5 g murulauku
- Maitse järgi must terapipart
- Maitse järgi Maldoni soola
Lõika küülikulihast ribad, kuumuta pannil võis tükeldatud sibula ja purustatud küüslauguga, lisa puravikud ja jätka kuumutamist. Seejärel lisa valge vein ja hauta mõned minutid, et alkohol aurustuks. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga ning lisa vesi. Hauta mõned minutid tasasel tulel. Lisa vahukoor, lase vaikselt keema tõusta ja lisa pidevalt segades hapukoor ja sinep – vahetult enne serveerimist lisa ka tükeldatud maitseroheline.
Naudi koos värskelt keedetud kartuliga või röstitud tumeda seemneleivaga.