Rannamõisa ning hotellide St.Petersbourg ja Schlössle peakokk Heimar Kuuskler õpetab, kuidas paneerida kanafileed.
Paneeritud kanafileesteik
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paneeritud steik kanafileest
- 2 broilerifilee lõiku
- Maitse järgi Maldoni soola
- Maitse järgi musta terapipart
- 2 spl nisujahu
- 2 kanamuna
- 6 spl riivsaia
- 80 g selitatud võid
- 80 g võid
- 20 g lehtpeterselli
- 20 g värsket tilli
- 1 sidrun
- 40 g kappareid
- 40 g spinatit
- 40 g sidrunit
- 40 g punast redist
Maitsesta broilerifileesteik soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga. Tõsta see nisujahu sisse ja seejärel kasta lahtiklopitud kanamunasse. Paneeri riivsaiaga. Prae paneeritud broilerifileesteiki kuumal pannil selitatud võiga kuni riivsai on muutunud kuldkollaseks.
Ürdivõi tegemiseks aseta ürdid 20 sekundiks keevasse soolaga maitsestatud vette. Tõsta ürdid välja ning aseta seejärel kohe jäävette jahtuma. Jahtunud ürdid püreesta ühe supilusikatäie veega kannmikseris, kuni ürdid on muutunud vedelaks – lisa pehme vahustatud või, sool ja värskelt jahvatatud must terapipar ning sega ühtlaseks.
Serveeri steik värske spinati, ürdivõi, sidrunisektori, viilutatud rediste ja praetud kapparitega.