Kui meie tavatseme letšot enamasti konservpurgist võtta, siis ungarlastele on lecsó midagi köögiviljahautise sarnast, nagu lõunaprantslastele ratatouille. Ainult et selle põhikomponentideks on Ungari köögi lemmikud tomatid, sibul ja paprika, ning oliiviõli asemel küpsetatakse köögivilju enamasti sea- ja/või suitsupeekoni rasvas.
Letšo suitsuvorsti ja munaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Letšo suitsuvorsti ja munaga
Neljale
- 1-2 tl toiduõli või searasva
- 200 g viilutatud suitsuvorsti
- 1 hakitud sibul
- 5-6 ringjalt viilutatud Ungari magusat kollast paprikat, sobib ka roheline paprika
- 3-4 kuubikuteks lõigatud tomatit
- 3-4 lahtiklopitud muna
- soola, magusat paprikapulbrit
- soovi korral veidi tšillipulbrit,
- suhkrut
Kuumuta suurel sügaval pannil rasv, hauta selles sibulad kuldpruuniks. Lisa vorstiviilud, prae läbi. Lisa paprika ja tomatid, maitsesta soola ja paprikapulbriga.
Hauta kaane all 15–20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Ära lase ülemäära pehmeks küpseda! Alanda kuumust, sega hulka muna ja lase umbes 3 minutit küpseda – ka muna peab jääma parajalt pehme.