Ungaris käies väärib proovimist Habsburgide impeeriumi ajal sinna jõudnud imeõhukesest tainast kirsi- või õunastruudel. Kui kohvikutes tehakse nii nagu vanaemade ajal, kui tainas sõtkuti-rulliti üliõhukeseks, siis kodudes kasutatakse struudliks pigem poe filotainast.
Ungaripärane õunastruudel
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunastruudel
- u 400 g filotainast
- 1 kilo õunu
- 1/2 sl jahvatatud kaneeli
- 150 g suhkrut
- 2 sl riivsaia
- 3 sl purustatud pähkleid
- kaunistuseks
- tuhksuhkrut
- pintseldamiseks toiduõli
Puhasta ja koori õunad, riivi jämeda riiviga suurde kaussi. Sega hulka suhkur ja kaneel. Pane sõelale või köögiräti sisse ja suru vedelik välja.
Laota filotaina lehed ettevaatlikult köögirätile ja pintselda õliga. Raputa ühtlaselt peale riivsaia. Jaota pikuti tainalehtede ühe serva poole pähklipuru, pane peale õunasegu. Rulli tainas köögiräti abil pikerguseks rulliks.
Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda õliga ja küpseta 180 ºC eelkuumutatud ahjus 15–20 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut.