Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tõrju grippi küüslaugusupiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ahjust läbi: enne suppi lisamist tuleb köögiviljad ahjus röstida.
Ahjust läbi: enne suppi lisamist tuleb köögiviljad ahjus röstida. Foto: Liina Karron

See küüslaugust rõkkav supp sobib keset kõledat kesktalve nii õuest tulija kui ka voodis põdeja ihu soojendama, ütleb Viinistu rannaresto perenaine Liina Karron.

See supp sobib ühtlasi ka kaalujälgijaile ja taimetoitlastele – viimased võiks siis asendada kanapuljongi köögiviljapuljongiga. Suurt küüslaugukogust ei tasu peljata, koos muude supiviljadega ahjus röstimine mahendab karmid nüansid. Supi toekale maitsele sekundeerib peterselli-sibulagremolata erk särtsakus.

Küüslaugusupp

Supp:

•    4 keskmist küüslauku

•    1 keskmine pastinaak

•    veerand pead juursellerit

•    1 liiter kanapuljongit

•    kvaliteetset oliiviõli

Gremolata:

•    peotäis peterselli

•    väike punane sibul

•    poole sidruni riivitud koor

•    musta pipart, soola

•    1 sl oliiviõli

•    1/2 tl punaveiniäädikat

Poolita küüslaugupead põikipidi, koori ja viiluta pastinaak ja juurseller. Tõsta viljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa lahke käega oliiviõli ja rösti 220-kraadises ahjus 15 minutit.

Eemalda küpsenud küüslauguküüned koorepesadest. Libista kogu kraam koos õliga ahjuplaadilt potti. Lisa puljong ja keeda tasasel tulel 5 minutit. Püreesta.

Haki petersell ja punasibul võimalikult peeneks, lisa sool. pipar, sidrunikoor, õli ja äädikas ning sega läbi. Paku suppi krõbeda ahjusaiaga ja vali ise, kas soovid gremolatat lisada supisilmaks või saiakatteks.

Märksõnad

Tagasi üles