See küüslaugust rõkkav supp sobib keset kõledat kesktalve nii õuest tulija kui ka voodis põdeja ihu soojendama, ütleb Viinistu rannaresto perenaine Liina Karron.
Tõrju grippi küüslaugusupiga
See supp sobib ühtlasi ka kaalujälgijaile ja taimetoitlastele – viimased võiks siis asendada kanapuljongi köögiviljapuljongiga. Suurt küüslaugukogust ei tasu peljata, koos muude supiviljadega ahjus röstimine mahendab karmid nüansid. Supi toekale maitsele sekundeerib peterselli-sibulagremolata erk särtsakus.
Küüslaugusupp
Supp:
• 4 keskmist küüslauku
• 1 keskmine pastinaak
• veerand pead juursellerit
• 1 liiter kanapuljongit
• kvaliteetset oliiviõli
Gremolata:
• peotäis peterselli
• väike punane sibul
• poole sidruni riivitud koor
• musta pipart, soola
• 1 sl oliiviõli
• 1/2 tl punaveiniäädikat
Poolita küüslaugupead põikipidi, koori ja viiluta pastinaak ja juurseller. Tõsta viljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa lahke käega oliiviõli ja rösti 220-kraadises ahjus 15 minutit.
Eemalda küpsenud küüslauguküüned koorepesadest. Libista kogu kraam koos õliga ahjuplaadilt potti. Lisa puljong ja keeda tasasel tulel 5 minutit. Püreesta.
Haki petersell ja punasibul võimalikult peeneks, lisa sool. pipar, sidrunikoor, õli ja äädikas ning sega läbi. Paku suppi krõbeda ahjusaiaga ja vali ise, kas soovid gremolatat lisada supisilmaks või saiakatteks.