Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Hõbelusikat väärt: restoran Tchaikovsky ekleer «Sõbrale»

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Hotelli Telegraaf restorani Tchaikovsky peakoka VLADISLAV DJATSUKi valmistatud ekleerid.
Hotelli Telegraaf restorani Tchaikovsky peakoka VLADISLAV DJATSUKi valmistatud ekleerid. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tänavusel Hõbelusika gastronoomiaauhindade jagamisel võidutses restoran Tchaikovsky, kes sai ühe ihaldatuma, parima restorani ning lisaks parima gurmee- ja hotellirestorani tiitli. Tchaikovsky peakokk Vladislav Djatšuk jagas lahkelt suussulavate ekleeride retsepti.

Tchaikovsky ekleer «Sõbrale»

12–15 tk

Tainaks:

• 160 g jahu

• 160 g vett

• 80 g võid

• 5 muna

• natuke soola

Aja potis vesi, või ja sool keema. Võta tulelt, sõelu hulka jahu ja sega massi lusikaga seni, kuni see muutub ühtlaselt kollaseks. Jahuta.

Sega sisse kergelt lahtiklopitud munad, tulemus peab jääma ühtlane.

Jaota tainas tordipritsiga pikerguste ekleeridena ahjuplaadile ja küpseta 190-kraadises ahjus u 35 minutit.

Murakakreemiks:

• 300 g toorjuustu

• 80 g murakamoosi

• 1 vanillikaun

• 50 g 35% vahukoort

Keeda koor koos vaniljekaunaga läbi, jahuta veidi, eemalda kaun ja sega teiste koostisainetega kreemiseks massiks.

Tee ekleeri noaga väike auk ja suru kreem tordi-pritsi abil sisse.

Šokolaadikreemiks:

• 100 g 63% kakaosisaldusega šokolaadi

• 80 g 35% sooja vahukoort

Sega šokolaad ja koor ühtlaseks ning kaunista kreemiga ekleerid.

Tagasi üles