Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Maitsev ja lihtne valentinipäeva šokolaadikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

See šokolaadikook on kahel põhjusel tavalisest šokolaadikoogist tervislikum: nimelt on selle valmistamiseks kasutatud täisterajahu ja või, koore või kondentspiima asemel on glasuuri valmistamiseks kasutatud tavalist piima. Koogi peal olev glasuur on tehtud tumedast šokolaadist, mis on tavalisest piimašokolaadist kasulikum.

Koostisosad:

Koogi jaoks:

  • 8 supilusikatäit täisterajahu
  • 4 supilusikatäit suhkrut
  • 2 suurt muna
  • natuke soola
  • 1 supilusikatäis kakaod
  • 1/4 teelusikatäit lahustuvat kohvi
  • 1/4 teelusikatäit vanillisuhkrut
  • 1/4 teelusikatäit soodat
  • 2-3 teelusikatäit kuuma vett
  • 50 g võid

Glasuuri jaoks:

  • 100 g tumedat šokolaadi (70 protsendise või kõrgema kakao sisaldusega)
  • 8 supilusikatäit piima
  • 2 supilusikatäit kakaod

Valmistamine:

Sega kakaopulber lahustuva kohvi ja kuuma veega. Seejärel sega eraldi nõus suhkur, või ja munad kuni suhkur on sulanud. Lisa vanillisuhkur.

Sega sooda ja sool jahuga.

Sega kokku kuivained, kakao-kohvisegu ja munasegu.

Pane tainas rasvainega määritud koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit.

Glasuuri jaoks haki šokolaad väikesteks tükkideks, siis see sulab kiiremini.

Keeda madalal kuumusel piima ja sega sellesse kakaopulber.

Kui piim on keema läinud, lisa šokolaaditükid ja sega, kuni tekib siidine šokolaadikreem. Veendu, et ühtegi tükki poleks kreemi sees.

Kui kook on ahjust tulnud, lase sel veidike jahtuda ning kaunista seejärel glasuuriga. Glasuuri peale võid soovi korral panna marju või muid kaunistusi.

Nõuanded:

  • Kõik koostisosad peaksid olema toatemperatuuril.
  • Kui tahad valmistada kooki ilma munadeta, kasuta kahe muna asemel 4 supilusikatäit jogurtit.

Märksõnad

Tagasi üles