Hõbelusikaga pärjatud külarestorani Roots pererahvas jagab kama-mascarpone magustoidu retsepti, mis sobib kenasti vabariigi aastapäeval peolauale.
Kama-mascarpone magustoit mustikamoosiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuele
Kreemiks:
- 300 g mascarpone juustu
- 1 vanillikauna sisu
- 8 cl piima
- 4 sl kamajahu
- 4 sl suhkrut
- sidrunimahla
- 1 sidruni peenelt riivitud koort
- 1/2 väikese apelsini mahla
Lisaks:
- kodust mustikamoosi (sobib ka murakamoos)
- 2 tuutut purustatud Domino küpsiseid
Sega kõik kreemi komponendid läbi ja vajadusel lisa suhkrut.
Lao desserdinõusse kihiti küpsisepuru, kamakreem, moos ja korda sama. Kaunista mustikate ja mündilehega.