Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Präänikukook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Präänikukook
Präänikukook Foto: Ragne Värk

24. veebruaril on Eesti Vabariigi aastapäev ja pikk nädalavahetus on hea võimalus, et ühiseks tähistamiseks sugulasi ja sõpru külla kutsuda. Ragne Värk pakub oma blogis välja põneva koogiretsepti, mis sobib pidulauale imehästi.

Präänikukook

  • 1 pk (150g) karamelliga toorjuustukreemi
  • 250 g kohupiima vanilliiniga
  • ca 425 g (ümmargusi) präänikuid
  • 225 g õunakeedist
  • kanget kohvi (immutamiseks)
  • tumedat šokolaadi (kaunistuseks)

Sega omavahel toorjuustukreem ja kohupiim. Lõika präänikud horisontaalselt kolmeks. Kasta pool präänikute kogusest kohvisse ning laota need alusele ümmarguseks põhjaks. Määri peale pool kohupiimasegust. Immuta ülejäänud präänikud kohvisse ning laota kohupiimasegule. Kata kook õunakeedisega ning seejärel ülejäänud kohupiimaseguga.

Lase koogil üleöö külmas maitsestuda. Vahetult enne serveerimist raputa peale riivitud tume šokolaad.

Tagasi üles