Vabariigi aastapäeval presidendi vastuvõttu vaadates sööb üks õige eestlane ikka kiluleiba. Ragne Värk pakub oma blogist kokkama.ee õpetust, kuidas vürtsikilu veidi põnevamalt välja mängida.
Ülemarineeritud vürtsikilu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
- 200 g vürtsikilufileed
- kõrvitsaseemneõli (soovi korral serveerimiseks)
Marinaad:
- 2 sl (kuhjaga) Kreeka jogurtit
- 1 laimi pressitud mahl
- 3 sl värskelt hakitud tilli
- 1 küüslauguküüs, purustatuna
- ca 1 tl suhkrut
- 1 tl rosé pipart, purustatuna
Sega omavahel säilituskarbis kokku marinaadi ained. Lisa puhastatud vürtsikilufileed marinaadi, sulge karp kaanega ning raputa karpi kergelt, et kõik saaks ilusti marinaadiga kokku. Lase maitsestuda üleöö. Paku koos leiva või karaskiga. Serveerimisel piserda peale kõrvitsaseemneõli.