Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vabariigi aastapäeval peolauale: Ähijärve kevadrullid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kerti Kulper
Copy
Ähijärve kevadrullid
Ähijärve kevadrullid Foto: Allan Leppikson

Restorani Olde Hansa peakokk Emmanuel Wille valmistas Maxima poeketi palvel Eesti tooraineid kasutades maailmas tuntud roogasid.

«See oli minu jaoks väga põnev väljakutse: püüdsin kasutada Eesti toorainet, mis kannab endas eestipäraseid maitseid ja kohalikke traditsioone. Armastan Eesti metsasid, mis on niivõrd rikkalikud marjade, seente, ürtide ja ka loomaliikide mitmekesisuse poolest. Samuti paistavad Eesti köögis silma erinevad toiduvalmistamise tehnoloogiad: hapendamine, marineerimine, suitsutamine, mis muudavad toidu väga mitmekesiseks, kuid säilitavad samas Eesti köögile omapärase võluva lihtsuse,» kommenteeris Emmanuel Wille.

Lisaks Võrtsjärve sushile mõtles tuntud kokk välja ka Ähijärve kevadrullid, mis sobivad kenasti vabariigi aastapäeva puhul peolauale.

Ähijärve kevadrullid

Koostisosad:

  • keedetud peet (150 g)
  • sibul (100 g)
  • porgand (100 g)
  • värske kapsas (120 g)
  • köömned (1 g)
  • küüslauk (20 g)
  • tšilli (2 g)
  • soola
  • pipart
  • riisiäädikas (1 cl)
  • Jaapani köögiviljakaste (Japanese vegetable sauce) (50 g)
  • värske till (20 g)
  • värske roheline sibul (30 g)
  • hapukoor
  • riisipaber

Valmistamine:

Lõika juurviljad pikkadeks ribadeks. Prae paar minutit väheses õlis kapsas ja köömned. Lisa sibul ja porgand, prae 3 minutit. Lisa peet ja riisiäädikad ning Jaapani juurviljakaste, prae veel 1 minut. Eemalda tulelt, lisa värske till ja roheline sibul, lase jahtuda.

Aseta riisipaber vette, kuni see muutub pehmeks. Kuivata, keera täidis rullidesse. Pane 30 minutiks külmkappi, seejärel küpseta fritüüris 180 kraadi juures 2-3 minutit. Serveeri koos hapukoorega.

Märksõnad

Tagasi üles