Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vabariigi aastapäeval peolauale: Alatskivi fish'n'chips

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Alatskivi fish'n'chips
Alatskivi fish'n'chips Foto: Allan Leppikson

Olde Hansa peakokk Emmanuel Wille leiutas koostöös Maxima jaeketiga Eesti vabariigi 96. aastapäeva puhul mõned Eesti moodi valmistatud maailmakuulsad peoroad ja palus Facebooki-kasutajatel valida oma lemmiku. Rahva lemmikuks osutus Alatskivi Fish’n’Chips räimega, mille retsepti nüüd teilegi jagame.

Alatskivi fish’n’chips

  • Räimefilee (maitsestatud soola ja pipraga)
  • Sibularõngad (maitsestatud soola ja pipraga)

Taigen:

  • 130 g jahu
  • 100 g tumedat eesti õlut (Saku Tume)
  • Sool
  • Pipar
  • Muna (2tk)

Tartar kaste:

  • Majonees (100 g)
  • Hapukurk  (60 g)
  • Sibul, hakitud (40 g)
  • Hakitud käharpetersell (20 g)
  • Sidrun
  • Pipar

Sega jahu ja õlu, lisa munakollane. Vahusta munavalge, lisa segades taignasse.

Paneeri räim ja sibul taignas, friteeri 180 kraadi juures kuni kuldpruuni värvuse saavutamiseni, siis on kala ja sibul mõnusalt krõbedad.

Serveeri koos tartar kastme ja sidruniga.

Märksõnad

Tagasi üles