Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vabariigi aastapäeval peolauale: Peipsi pliinid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kerti Kulper
Copy
Peipsi pliin
Peipsi pliin Foto: Allan Leppikson

Olde Hansa peakokk Emmanuel Wille leiutas koostöös Maxima jaeketiga Eesti vabariigi 96. aastapäeva puhul mõned Eesti moodi valmistatud maailmakuulsad peoroad. Üheks roaks on Peipsi pliinid.

Peipsi pliinid

Koostisosad:

  • speltajahu (150 g)
  • tatrajahu (150g)
  • muna (3tk)
  • 2,5-protsendiline piim (400 g)
  • kuiv pärm (20 g)
  • maitsestamata jogurt (120 g)
  • sool (8 g)
  • sooda (15 g)
  • suhkur (10 g)
  • õli (16 g)

Lahusta pärm toasoojas piimas. Lisa ülejäänud piim, jogurt ja speltajahu, jäta 30 minutiks toatemperatuurile seisma.

Sega kokku munakollased tatrajahuga, lisa suhkur ja sool. Lase 30 minutit kerkida.

Lisa õli ja sega kokku vahustatud munavalgega.

Prae kuumal pannil paksud bliinid mõlemalt poolt helepruuniks, serveeri koos siiamarja, forellimarja ning sibula ja hapukoorega.

Märksõnad

Tagasi üles