Nii valmisidki iseseisvuspäevaks Võrtsjärve sushi odrakruubi, mädarõika ja suitsulatikaga; Ähijärve kevadrullid punapeedi, värske kapsa ja köömnetega; Alatskivi Fish’n’Chips õlletaigna, räime ja sibularõngastega; Peipsi pliinid tatrajahu, forelli- ja siiamarjaga ning Mulgi pita rukkileiva, hapukapsa ja suitsupõsega.
- Uus-Kongo talu hapukapsas (700 g)
- tükeldatud sibul (100 g)
- suitsupõsk (200 g)
- odrakruup (125 g)
- õunamahl (50 g)
- või (60 g)
- sool
- vesi (450 g)
- küüslauk (7 g)
- hapukurgi viilud
- hapendatud küüslauk
- pitatasku või rukkikoorikleib
- maitseainesegu (marlisse)
- köömned
- roseepipar
- kadakamarjad
- kaneel
Lõika suitsupõsk kuubikuteks. Sulata või, lisa sibul, lihakuubikud, hapukapsas, õunamahl, vesi, sool ning eelnevalt 3 minutit keedetud kruubid.
Lisa maitseainesegu, hauta õige tekstuuri ja maitse saavutamiseks umbes 1 tund.
Täida soe ning eelnevalt seest mädarõikaga määritud pitatasku mulgikapsaga. Lisa hapukurgi viilud ja hapendatud küüslauk.