Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vabariigi aastapäeval peolauale: Mulgi pita

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kerti Kulper
Copy
Mulgi pita
Mulgi pita Foto: Allan Leppikson

Maxima palus kampaania «Eesti köök on maailma parim» raames valmistada restorani Olde Hansa peakokal Emmanuel Wille eripärase, maailmaköögist inspireeritud aastapäevalaua. Ette tuli võtta mitmelt poolt maailmast teada ja tuntud road ja valmistada need eestipäraselt, kasutamiseks koduses Eesti riigi sünnipäeva pidulauas. Roogade juures pidi kasutama kohalikku toorainet, samuti peab neid saama ka koduses köögis kergesti ise teha.

Nii valmisidki iseseisvuspäevaks Võrtsjärve sushi odrakruubi, mädarõika ja suitsulatikaga; Ähijärve kevadrullid punapeedi, värske kapsa ja köömnetega; Alatskivi Fish’n’Chips õlletaigna, räime ja sibularõngastega; Peipsi pliinid tatrajahu, forelli- ja siiamarjaga ning Mulgi pita rukkileiva, hapukapsa ja suitsupõsega.

Mulgi pita

Koostisosad:

  • Uus-Kongo talu hapukapsas (700 g)
  • tükeldatud sibul  (100 g)
  • suitsupõsk (200 g)
  • odrakruup (125 g)
  • õunamahl (50 g)
  • või (60 g)
  • sool
  • vesi (450 g)
  • küüslauk (7 g)
  • hapukurgi viilud
  • hapendatud küüslauk
  • pitatasku või rukkikoorikleib
  • maitseainesegu (marlisse)
  • köömned
  • roseepipar
  • kadakamarjad
  • kaneel

Lõika suitsupõsk kuubikuteks. Sulata või, lisa sibul, lihakuubikud, hapukapsas, õunamahl, vesi, sool ning eelnevalt 3 minutit keedetud kruubid.

Lisa maitseainesegu, hauta õige tekstuuri ja maitse saavutamiseks umbes 1 tund.

Täida soe ning eelnevalt seest mädarõikaga määritud pitatasku mulgikapsaga. Lisa hapukurgi viilud ja hapendatud küüslauk.

Märksõnad

Tagasi üles