Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Karamellikattega bataadikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Karamellikattega bataadikook
Karamellikattega bataadikook Foto: Ragne Värk

Maguskartulis ehk bataadison A-vitamiini, kaaliumi, B6-vitamiini ja kasulikke kiudaineid. Seda tervislikku juurvilja saab edukalt kasutada ka magusates küpsetistes. Ragne Värk pakub oma blogis kokkama.ee välja huvitava bataadikoogi retsepti.

2 muna

2 dl suhkrut

100 g võid, sulatatuna

2 dl odrajahu

2 dl nisujahu

75 g toorjuustu, toasooja

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

0,5 tl kaneeli

500 g bataati

50 g metspähkleid

Kate:

25 g metspähkleid

1 tops (150g) karamelliga toorjuustukreemi, toasooja

Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa sulatatud või ning omavahel kokkusegatud kuivained. Sega ning seejärel lisa segades juurde toorjuust. Kõige lõpuks lisa tainasse riivitud bataat ja peeneks hakitud metspähklid. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit.

Katte valmistamiseks haki pähklid ning rösti kuival pannil kergelt läbi. Lisa juurde toorjuust ning sega korralikult, kuni see pehmeneb. Kata kuuma seguga kook.

Märksõnad

Tagasi üles