Maguskartulis ehk bataadison A-vitamiini, kaaliumi, B6-vitamiini ja kasulikke kiudaineid. Seda tervislikku juurvilja saab edukalt kasutada ka magusates küpsetistes. Ragne Värk pakub oma blogis kokkama.ee välja huvitava bataadikoogi retsepti.
Karamellikattega bataadikook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2 muna
2 dl suhkrut
100 g võid, sulatatuna
2 dl odrajahu
2 dl nisujahu
75 g toorjuustu, toasooja
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl kaneeli
500 g bataati
50 g metspähkleid
Kate:
25 g metspähkleid
1 tops (150g) karamelliga toorjuustukreemi, toasooja
Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa sulatatud või ning omavahel kokkusegatud kuivained. Sega ning seejärel lisa segades juurde toorjuust. Kõige lõpuks lisa tainasse riivitud bataat ja peeneks hakitud metspähklid. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit.
Katte valmistamiseks haki pähklid ning rösti kuival pannil kergelt läbi. Lisa juurde toorjuust ning sega korralikult, kuni see pehmeneb. Kata kuuma seguga kook.