Hummuse nimi pärineb araabia keelest ja roog Kesk-Aasiast. See on üks äraütlemata mõnus toit, mis kuulub kindlasti mezze (suupistelaua) roogade nimekirja erinevates Kesk-Aasia ja Ida-Vahemere riikides. Retsepte on seetõttu ringlemas väga palju ning tihti käib nende juurde jutt, et just see on täpselt õige ja autentne.
Tervislik ja maitsev hummus
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hummuse tuuma moodustavad kikerherned ja tahini ehk seesamiseemne pasta, lisatakse veel sidrunimahla, küüslauku, oliiviõli ja erinevaid maitseaineid, õpetab Biomarket.
Hummus
400 g kikerherneid
2 purustatud küüslauguküünt
3 spl tahini’t
3-4 spl sidrunimahla
¼ tl jahvatatud vürtsköömneid (ground cumin)
Kurna kikerherned ja püreesta koos küüslauguga. Lisa tahini ja sega kikerherne pasta hulka. Siis lisa sidrunimahl, vürtsköömned, sool ja pipar. Võid lisada ka oliiviõli, kui tahad kreemjamat tulemust. Timmi maitse endale parajaks lisades soovi korral kõiki maitseid juurde. Hummuse peale puista värskelt hakitud koriandrit ja peterselli. Kalla peale ka korralik sorts oliiviõli.