Nimini gurmeepoe perenaine Margit Eerma pakub välja salati, kus rohkelt idamaiseid maitsenoote.
Kevadeootuseks kohane salat
Kevade ootuses oleks paslik proovida üht natuke teistmoodi, väikese idamaise noodiga tervislikku salatit.
Kinoa ja kikerherne salat köögiviljaga
• 1 väiksem baklažaan
• 1 väiksem suvikõrvits
• 250 g kirsstomateid
• 300 g (konserv)kikerherneid
• 200 g kinoad
• 400 ml vett
• 1 tl oliiviõli
• 1 suurem küüslauguküüs
• 1 suur punane sibul
• 100 g fetajuustu
• rukola salatit
• veidi sidrunheina ja koriandrit, sobib ka maitseainena
Kastmeks:
• 2 tl ekstra neitsioliiviõli
• 1 sl palsamiäädikat
• 1 tl mett
Kuumuta ahi 200 kraadini, tükelda baklažaan, suvikõrvits ja sibul. Laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda üle õliga, maitsesta sidrunheina ja koriandriga ning rösti u 10 minutit.
Kuumuta sügavamal pannil oliiviõli, lisa hakitud küüslauk ja kinoa. Kuumuta u 20 sekundit. Kalla peale vesi, vähenda kuumust ja hauta 10–12 minutit.
Valmista oliiviõlist, palsamiäädikast ja meest kaste.
Laota rukola, röstitud köögivili, kikerherned ja kinoa taldrikule, lõika juurde kirsstomatid ja fetajuust. Maitsesta kastmega. Natuke teistmoodi salat ongi valmis.