Nõudlikumad kokandushuvilised käärigu nüüd käised üles, sest Goumet Club loovjuht Imre Kose õpetab ajakirjas Hooaeg, kuidas kammkarpe valmistada.
Röstitud kammkarbid wakame-avokaadosalati ja pardimunaga
- 4 jahutatud kammkarpi
- sidrunimahla
- soola, värskelt jahvatatud musta pipart
- praadimiseks rapsiõli ja veidi võid
- 2 pardimuna
- valge veini äädikat
Kuivata kammkarbid köögipaberiga ja piserda sidrunimahlaga. Kuumuta pannil õli ja tükk võid ning pruunista kammkarbid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Maitsesta soola-pipraga. Väldi kammkarpide ülekuumutamist!
Lisa keskmisel kuumusel keevasse vette maitseks veiniäädikat ja pisut soola, täida kastrulis kulp keeva leemega ja aseta sellesse küpsema avatud pardimuna sisu. Kui muna on väheke hüübinud, kalla see 2–3 minutiks keevasse leeme edasi küpsema. Tõsta muna vahukulbiga välja ja aseta köögipaberile nõrguma.
- 5–10 g kuivatatud wakame-vetikaid
- 1 avokaado
- 30 g värsket kurki
- rukolalehti
- 1–2 lehte riisipaberit
- rapsiõli praadimiseks
- 1 dl avokaadoõli
- 3 tl sidrunimahla
- 1/3 sidruni riivitud koor
- 1–2 tl värsket pestot
- soola, musta pipart
Kuumuta keskmisel kuumusel pannil rapsiõli ja aseta sellesse küpsema riisipaberist murtud väikesed ristkülikukujulised tükid, vajuta kergelt spaatliga, et vältida nurkade rullumist, ja keera tükile teine pool, kuni ka see on õrnalt kuldne. Aseta köögipaberile nõrguma. Küpseta sööja kohta 2–3 plaati.
Aseta wakame-vetikad rohke veega paisuma. Tükelda värske kurk suuremateks kuubikuteks (soovi korral koori ja eemalda seemnekoda). Koori avokaado, eemalda seemnekoda ja lõika viljaliha samuti kuubikuteks. Aseta kurgi- ja avokaadokuubikud kaussi koos nõrutatud ja veest kuivaks pigistatud vetikatega. Maitsesta avokaadoõli, sidrunimahla ja -koore, pesto ning soola-pipraga. Aseta taldrikule kihiti salatisegu ja rukolalehed koos krõbedate riisipaberiplaatidega. Lisa taldrikule soojalt kooreta keedetud muna, maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga, ning kammkarbid. Piserda kammkarbid üle avokaadoõli salatikastmega.