Goumet Club loovjuht Imre Kose paneb ajakirjas Hooaeg gurmeehuviliste oskused proovile ja pakub välja kevadiselt glasuuritud kanapoja retsepti.
Ahjus glasuuritud kevadine kanapoeg röstitud karaski ja chorizo-salatiga
- 1 maisikanapoeg
- 2 spl oliiviõli
- 1 spl heledat siirupit või mett
- 2 spl tomatimarmelaadi
- 1 tl hakitud tüümiani
- soola, värskelt jahvatatud musta pipart
- kobarkirsstomateid
Määri kanapoeg sisse 1 spl oliiviõliga ning maitsesta seest ja väljast soola-pipraga. Lisa kanapoja õõnsusesse 1 spl tomatimarmelaadi ja väheke tüümiani. Küpseta eelkuumutatud ahjus 150 kraadi juures umbes 45 minutit või kui noaga torgates ei eraldu verist mahla. Sega kokku oliiviõli, tomatimarmelaad, kirsstomatid, siirup ja tüümian ning kata sellega kanapoeg. Küpseta ahjus 5–10 minutit kuni kuldpruuni tulemuseni. Võta ahjust ja lõika kanapoeg pooleks või sektoriteks ning serveeri koos sooja salatiga. Piserda maitseks ja aroomi lisamiseks peale trühvliõli.
- 4 paksemat viilu röstikaraskit, suuremate kuubikutena
- 1/4 fenkolit sektorina
- 2 küüslauguküünt, viilutatuna
- 6 viilu chorizo vorsti, tükeldatuna
- 1/2 punast paprikat, suuremate ribadena
- 1 väike purk (ca 200 g) erinevate ubade segu, nõrutatuna
- 1 punane sibul, sektoriks lõigatuna
- 50 g minispinatit
- 1 dl esimese külmpressi oliiviõli
- 2 spl valge veini äädikat
- soola, pipart
Kuumuta pannil oliivõlis chorizo ja fenkol, lisa küüslauk, sibul, paprika ja karaskikuubikud ning jätka segades passeerimist. Tõsta pann tulelt, lisa segades ubadesegu ja spinatilehed. Maitsesta veiniäädika ja soola-pipraga ning serveeri koos küpsetatud kanapojaga kohe. Soovi korral võid ubadesegu asendada eelkuumutatud läätsede või kupatatud roheliste aedubadega.