Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Ahjus glasuuritud kevadine kanapoeg röstitud karaski ja chorizo-salatiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Ahjus glasuuritud kevadine kanapoeg röstitud karaski ja chorizo-salatiga
Ahjus glasuuritud kevadine kanapoeg röstitud karaski ja chorizo-salatiga Foto: Erik Riikoja

Goumet Club loovjuht Imre Kose paneb ajakirjas Hooaeg gurmeehuviliste oskused proovile ja pakub välja kevadiselt glasuuritud kanapoja retsepti.

  • 1 maisikanapoeg
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 spl heledat siirupit või mett
  • 2 spl tomatimarmelaadi
  • 1 tl hakitud tüümiani
  • soola, värskelt jahvatatud musta pipart
  • kobarkirsstomateid

Määri kanapoeg sisse 1 spl oliiviõliga ning maitsesta seest ja väljast soola-pipraga. Lisa kanapoja õõnsusesse 1 spl tomatimarmelaadi ja väheke tüümiani. Küpseta eelkuumutatud ahjus 150 kraadi juures umbes 45 minutit või kui noaga torgates ei eraldu verist mahla. Sega kokku oliiviõli, tomatimarmelaad, kirsstomatid, siirup ja tüümian ning kata sellega kanapoeg. Küpseta ahjus 5–10 minutit kuni kuldpruuni tulemuseni. Võta ahjust ja lõika kanapoeg pooleks või sektoriteks ning serveeri koos sooja salatiga. Piserda maitseks ja aroomi lisamiseks peale trühvliõli.

  • 4 paksemat viilu röstikaraskit, suuremate kuubikutena
  • 1/4 fenkolit sektorina
  • 2 küüslauguküünt, viilutatuna
  • 6 viilu chorizo vorsti, tükeldatuna
  • 1/2 punast paprikat, suuremate ribadena
  • 1 väike purk (ca 200 g) erinevate ubade segu, nõrutatuna
  • 1 punane sibul, sektoriks lõigatuna
  • 50 g minispinatit
  • 1 dl esimese külmpressi oliiviõli
  • 2 spl valge veini äädikat
  • soola, pipart

Kuumuta pannil oliivõlis chorizo ja fenkol, lisa küüslauk, sibul, paprika ja karaskikuubikud ning jätka segades passeerimist. Tõsta pann tulelt, lisa segades ubadesegu ja spinatilehed. Maitsesta veiniäädika ja soola-pipraga ning serveeri koos küpsetatud kanapojaga kohe. Soovi korral võid ubadesegu asendada eelkuumutatud läätsede või kupatatud roheliste aedubadega.

Märksõnad

Tagasi üles