Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TMW soojenduseks: marineeritud tiigerkrevetisabad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Restoran baar HETK  kokk JEVGENI JERMOSHKIN ja tema valmistatud toidud.
Restoran baar HETK kokk JEVGENI JERMOSHKIN ja tema valmistatud toidud. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Muusikafestival Tallinn Music Week ei valluta järgmisel nädalal üksnes Tallinna kontserdisaale, vaid ka terve hulga söögikohti. Hetk on üks neist. Selle peakokk Jevgeni Jermoškin annab retsepti, millest kumab vihjeid festivali erimenüüle.

Marineeritud tiigerkrevetisabad

Neljale

• 20 tiigerkrevetisaba (sobib ka külmutatud, keetmata)

• 100 ml rapsiõli

• 1 väiksem küüslauguküüs

• 0,5 tl riivitud ingverit

• 4 sl magusat tšillikastet

• 2 sl laimimahla

• laimiviile

• võid, soola, musta pipart

Marinaadiks suru puhastatud küüslauk läbi küüslaugupressi, koori ingver ja riivi. Sega õli sisse, lisa 2 sl tšillikastet ja laimimahl. Koori-puhasta krevetid ja pane ööseks marinaadi seisma.

Võta krevetid marinaadist ja pruunista pannil mõlemalt poolt võis, lisa soola ja pipart. Lõpuks lisa 2 sl tšillikastet ja kuumuta mõni sekund. Serveeri koos laimilõiguga, lisaks võib kõrvale pakkuda mõnd magushaput kastet.

Tagasi üles