Sel nädalal algas kevad ja on aeg oma menüü veidike kergemaks muuta. Miks mitte alustada kevadet smuutide ja muude huvitavate jookidega, mis on värsked ja mõnusad. Toome Babble.com abiga teieni viis värsket ja kevadist joogiretsepti.
Viis kevadiselt värsket jooki
Mustsõstra-kirsi-vanilje smuuti
Koostisosad:
- 2 klaasi jääs mustsõstraid
- 1 klaas vaniljejogurtit
- 1 klaas kirsimahla
- 2 supilusikat linaseemneid või kanepiõli (soovi korral)
- mõned jääkuubikud
Valmistamine: sega marjad, jogurt, mahl ja linaseemned/kanepiõli kannmiksris, kuni tekib ühtlane mass. Lisa jääkuubikud ja mikserda edasi, kuni jook saavutab meelepärase konsistentsi. Naudi!
Traditsiooniline roosa limonaad
Koostisosad:
- 1 klaas suhkrut
- 1 klaas vett
- 1 klaas sidrunimahla
- 1 klaas jõhvikamahla
- 5 klaasi vett
Valmistamine: pane potti suhkur ja 1 klaas vett ning lase segu keema. Sega, kuni suhkur on sulanud ja lase jahtuda.
Vala kannu suhkrusiirup, sidrunimahl, jõhvikamahl ja ülejäänud vesi. Sega ja serveeri koos jääga.
«Pärast kooli» smuuti
Koostisosad:
- 1 jääs banaan
- 0,5 klaasi marju (musikaid, mustsõstraid, vaarikaid vms)
- 1 väike maasikajogurt
- 2 supilusikat piima
- 1 supilusikas linaseemneid
Valmistamine: pane kõik koostisosad kannmiksrisse ja sega. Vala saadud jook klaasidesse ja naudi!
Roosa greibismuuti
Koostisosad:
- 1 klaas värskelt pressitud punase greibi mahla
- 0,5 klaasi värskelt pressitud valge greibi mahla
- 1 klaas jääs maasikaid
- 0,5 klaasi jääd
- 2 banaani (värskeid või jääs)
Valmistamine: pane kõik koostisosad kannmiksrisse ja sega. Kaunista jook värskete puuviljadega. Naudi!
Kui eelmised neli retsepti teevad suu magusaks ka pisiperel, siis viimane sobib vaid täiskasvanutele, sest see sisaldab alkoholi. Ent kui lapsed tahavad ka värsket arbuusijooki proovida, jäta rumm retseptist välja.
Arbuusi Mojito
Koostisosad:
- 3 klaasi umbes 1 cm suuruseid arbuusikuubikuid
- 12 keskmist või suurt piparmündivart
- 6 supilusikat värskelt pressitud laimimahla
- 2 supilusikat suhkrut
- 18 cl valget rummi
- 4 laimilõiku
- 4 piparmündilehte
Valmistamine: pane arbuusitükid kannmiksrisse, mikserda, kuni tekib ühtlane mass.
Pane väiksesse kannu piparmündilehed koos suhkru ja laimimahlaga. Kasuta puidust lusikat ja tambi piparmündilehed kergelt katki. Ära lehti liigselt püreesta, oluline on see, et piparmündist tuleks natuke mahla välja.
Vala rumm ja arbuusipüree kannu ning sega kergelt läbi. Naudi!