Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kreekapärane oapada

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Pille Petersoo

Nami-Nami toiduportaali juht Pille Petersoo soovitab paastuajale kohast vahemereliste sugemetega köögiviljarooga.

See Kreeka-hõnguline köögiviljaroog on meie pere laual olnud juba paarkümmend aastat ja endiselt populaarne. Kui sibul ja tomatikonserv on sahvris ning pakk ube sügavkülmas, polegi poest vaja tuua muud kui fetajuustu. Roog on maitsev nii kuumalt, toasoojalt kui ka jahtunult. Sobib imehästi vegetaarseks pearoaks, ent täiendab hästi ka grillitud või praetud liha.

Kui serveerid lisaroana, jätkub neljale. Kui pearoana, siis kahele-kolmele näljasele sööjale.

Rohelised oad tomati ja fetaga

•    400 g värskeid või külmutatud rohelisi aedube

•    2 suurt sibulat

•    2–3 sl oliiviõli

•    400 g purk purustatud konservtomateid

•    kuni 4 dl vett

•    2 tl kuivatatud punet

•    soola ja musta pipart

•    peotäis hakitud peterselli

•    u 100 g fetajuustu

Kui kasutad värskeid ube, puhasta oad ja vajadusel lõika pooleks. Keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit, nõruta. Külmutatud oad võta lihtsalt pakist välja.

Haki sibulad. Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae tasasel tulel 5 minutit, kuni sibulad hakkavad klaasjaks muutuma. Ära pruunista! Lisa tomatikonserv, nõrutatud oad ja nii palju vett, et oad oleksid kaetud. Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud punega. Hauta keskmisel tulel umbes 20–25 minutit, kuni oad on pehmed ja tomatikaste paksenenud. Enne serveerimist lisa roale ohtralt hakitud värsket peterselli ja murenda peale fetajuustu.

Tagasi üles