Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Toortoidu retsept: pähklikaste kurkumiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Toitumisnõustaja ja toortoitlase Sille Poola raamat «Toortoidu A ja O» on juba paar nädalat suuremate raamatupoodide müügiedetabelite tipus. 11 aastat tagasi taimetoitlasena alustanud Sille jagab mõnusa pähklikastme retsepti, mis on Sille laste suur lemmik.

Pähklikaste kurkumiga

See majoneesilaadne segu sobib leiva, supi ja tomati peale, samuti salati- ja dipikastmeks, kuhu näiteks sellerivart sisse kasta.

• 1,5 tassi leotatud India pähkleid

• 1/3 tassi hakitud varssellerit

• 1/3 tassi hakitud paprikat

• 1/3 tassi hakitud murulauku või küüslaugupealseid

• 1,5 tl jahvatatud kurkumi

• 0,5 tassi vett

• sidrunimahla, meresoola

• peale murulauku, küüslaugupealseid vm

Mikserda pähklid koos vee ja kurkumiga blenderis kreemjaks, maitsesta meresoola ja sidrunimahlaga. Vala segu hakitud köögiviljadele ja sega.

Tagasi üles