/nginx/o/2014/03/30/2926534t1h60e7.jpg)
Toitumisnõustaja ja toortoitlase Sille Poola raamat «Toortoidu A ja O» on juba paar nädalat suuremate raamatupoodide müügiedetabelite tipus. 11 aastat tagasi taimetoitlasena alustanud Sille jagab mõnusa pähklikastme retsepti, mis on Sille laste suur lemmik.
Pähklikaste kurkumiga
See majoneesilaadne segu sobib leiva, supi ja tomati peale, samuti salati- ja dipikastmeks, kuhu näiteks sellerivart sisse kasta.
• 1,5 tassi leotatud India pähkleid
• 1/3 tassi hakitud varssellerit
• 1/3 tassi hakitud paprikat
• 1/3 tassi hakitud murulauku või küüslaugupealseid
• 1,5 tl jahvatatud kurkumi
• 0,5 tassi vett
• sidrunimahla, meresoola
• peale murulauku, küüslaugupealseid vm
Mikserda pähklid koos vee ja kurkumiga blenderis kreemjaks, maitsesta meresoola ja sidrunimahlaga. Vala segu hakitud köögiviljadele ja sega.